Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   23.04.2026 05:14:17         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
BEŞİKTAŞ DENİZCİLİK, 3 TANKER BİRDEN ALDI
Yorum Yaz      
 
Yavuz Kalkavan liderliğindeki şirketin, New York borsasında işlem gören Scorpio Tankers’ın satışa çıkardığı altı gemilik paketin yarısını satın alarak filosunu modernize etme hamlesini sürdürdüğü bildirildi.

Altı ayda 200 milyon dolarlık satın alma

Beşiktaş Denizcilik’in her biri 49.000 dwt’lik STI Aqua, STI Regina ve STI Opera’ya forsunu taktığı öğrenilirken, ilk iki geminin scrubber sistemine sahip olduğu öğrenildi.

Yine ilk iki kız kardeş geminin SPP Shipbuilding tarafından inşa edildiği bildirilirken, üçüncü gemi ise Hyundai Mipo Dockyard yapımı.

Beşiktaş Denizcilik’in üç satın alma için 105 milyon doları gözden çıkardığı ifade edilirken, şirketin Ocak 2026’da renklerine bağladığı Amasya, Antalya ve Van ile birlikte son altı gemi için toplam 200 milyon dolarlık yatırım yaptığı belirtildi.

Son alımlarla birlikte Beşiktaş Denizcilik’in kontrol ettiği gemi sayısı 39’a yükseldi. Filonun 35 adedi MR veya daha küçük ölçekli ürün/kimyasal tankerlerinden oluşurken; iki adet Capesize dökme yük gemisi, bir adet konteyner gemisi ve bir adet de etilen taşıyıcı bulunuyor.

KAYNAK: HABERDENİZDE.COM

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr