Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   14.01.2026 01:48:58         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
İHA LAR TÜRK SAHİPLİ GEMİLERİ VURDU, 1 KAPTAN ÖLDÜ
Yorum Yaz      
 
Ukrayna’nın Karadeniz açıklarında, Çornomorsk ve Odesa limanları yakınlarında iki Türk yönetimindeki gemi İHA saldırısına uğradı. Saldırıda Wael K gemisinin Suriyeli ikinci kaptanı hayatını kaybetti, bir mürettebat yaralandı.


Ukrayna’nın Karadeniz açıklarında, Çornomorsk ve Odesa limanları yakınlarında iki sivil gemi insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındı.

Saldırılarda, İstanbul merkezli Spanish Atlantic Maritime filosuna bağlı Şekercilik Denizcilik in ticari ortağı olduğu Nevis bayraklı Wael K adlı genel kargo gemisinin Suriyeli ikinci kaptanı hayatını kaybetti, bir denizci de yaralandı.

Haberdenizde.com un haberine göre, Limanda yükleme yapan Mersin merkezli TK Majestic Marine filosuna ait Ladonna adlı dökme yük gemisi ise saldırıya rağmen operasyonuna devam etti.

Wael K, Saint Kitts ve Nevis bayraklı olarak Çornomorsk Limanı’na tahıl yüklemek üzere yol alıyordu. Ladonna ise Komor Adaları bayraklı olarak Odesa Limanı’nda soya fasulyesi yüklemekteydi. Wael K, İstmarine Ship Management tarafından yönetilirken, Ladonna Çin merkezli Hubei Qintai Shipping tarafından işletiliyor.

UKRAYNALI BAKAN DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Yeniden İnşa’dan Sorumlu Bakan Oleksiy Kuleba, saldırıları Rusya’nın Ukrayna’nın deniz yoluyla ihracat hatlarına yönelik artan eylemleriyle ilişkilendirdi. Kuleba, saldırıların aynı zamanda Rus petrolünü taşıyan “gölge filo” tankerlerine karşı misilleme niteliğinde olabileceğini vurguladı.

Kuleba, Odesa bölgesindeki limanların Ukrayna ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, saldırıların sivil deniz taşımacılığı ve gıda lojistiğini doğrudan hedef aldığını söyledi.

Wael K ve Ladonna’nın gövdelerinde isimleri açıkça görüldü; Wael K 115 metre, Ladonna ise 157 metre uzunluğunda.

SALDIRILAR 3 KAT ARTTI

2025’te Odesa limanlarına yönelik saldırıların bir önceki yıla göre üç kat artarak 96’ya ulaştığı kaydedildi. Kuleba, bu durumu “Rusya’nın uluslararası deniz ticaretini ve sivil hedefleri kasıtlı olarak hedef aldığının bir göstergesi” olarak nitelendirdi.

ALINTI: HALKTV.COM.TR

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr