Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   25.12.2025 02:52:15         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
TÜRK GEMİSİNE KARADENİZ’DE KAMİKAZE İHA SALDIRISI
Yorum Yaz      
 
Ukrayna’dan Türkiye’ye yük taşıyan Türk bayraklı ticari gemi Karadeniz’de uluslararası sularda seyir halindeyken kamikaze insansız hava aracı (İHA) saldırısına uğradığı iddia ediliyor.

22–23 Aralık gecesi meydana gelen olay, Karadeniz’de ticari deniz trafiğine yönelik artan güvenlik risklerini bir kez daha gündeme taşıdı.

Edinilen bilgilere göre saldırı, geminin yaşam mahallini ve kaptan köşkünü hedef aldı. İHA’nın isabet etmesiyle birlikte köprüüstünde yoğun duman oluştu, alarm sistemleri devreye girdi ve mürettebat kısa süreli panik yaşadı. O anlar gemi personelinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde bir mürettebatın, “Camı açıyorum… Çok kötü vurulduk! Yaşam mahalline düştü” sözleri dikkat çekti.

Saldırının ardından gemi personelinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alındığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Hasar gören bölümlerde gerekli güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra geminin seyrine devam ettiği bildirildi.

Ukrayna Donanması ve bazı Ukraynalı kaynaklar, saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini öne sürerken, Moskova’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Olay, Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde Karadeniz’de sivil ticari gemilerin de çatışma riskleriyle karşı karşıya kaldığını gösteren son örneklerden biri oldu.

Önceki saldırılar da endişe yaratmıştı
Bu saldırıyla birlikte, Karadeniz’de son dönemde hedef alınan Türk bayraklı ya da Türk sahipli ticari gemilerin sayısı dörde yükseldi. Daha önce de Türk armatörlere ait bazı gemiler, Rusya-Ukrayna savaşının kızıştığı dönemlerde füze ve İHA tehdidiyle karşı karşıya kalmış, bazı olaylarda gemiler hasar görmüş, mürettebat zor anlar yaşamıştı. Söz konusu saldırılar, özellikle Ukrayna limanlarından çıkan veya bu bölgeye yük taşıyan gemiler için güvenlik risklerinin sürdüğünü ortaya koyuyor.

Uzmanlar, Karadeniz’deki askeri gerilimin devam etmesi halinde, ticari deniz taşımacılığında ek güvenlik önlemlerinin ve uluslararası denizcilik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr