Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   26.11.2025 11:55:27         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
“PANAMA İLE ANLAŞARAK DÜNYANIN HER YERİNDE VARLIK GÖSTERECEĞİZ”
Yorum Yaz      
 
Bakan Uraloğlu, “Zaten birçok ülkede varız ama gerçekten Panama denizcilikte çok güçlü bir ülke. Denizcilik noktasında bir anlaşma yaparsak bizim bütün denizcilerimizin dünyada daha rahat çalışma imkanına kavuşacağını düşünüyorum” dedi.İngiltere nin başkenti Londra da düzenlenen "Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 34. Dönem Genel Kurul Toplantısı"na katılan Bakan Uraloğlu, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Panama arasında imzalanması öngörülen denizcilik anlaşmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta, Panama nın, denizcilikte en fazla bayrağa sahip ülkelerden olduğunu söyledi.

Ülkenin denizcilikte çok güçlü olduğunu vurgulayan Uraloğlu, şunları ifade etti:

"Panama ile yapacağımız anlaşma bizim önümüzü açacaktır. Dünyada birçok ülkede daha varlık göstermemize imkan sağlayacak. Zaten birçok ülkede varız ama gerçekten Panama denizcilikte çok güçlü bir ülke. Denizcilik noktasında bir anlaşma yaparsak bizim bütün denizcilerimizin dünyada daha rahat çalışma imkanına kavuşacağını düşünüyorum. Yine ticaretimizi biraz daha geliştiririz diye bekliyoruz."

"ARTIK HİÇBİR ÜLKE KENDİ KENDİNE YETMİYOR"

Bakan Uraloğlu, gemilerde çalışan personelin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden vize alırken karşılaştığı zorluklara ilişkin soruya karşılık, bu sorunun deniz taşımacılığını doğrudan etkilediğini söyledi.

Uraloğlu, "Siz malı alıyorsunuz, satıyorsunuz, her türlü anlaşmayı yapıyorsunuz, parasını ödüyorsunuz. Sonra gemi personelini gemiye bindiremiyorsunuz ki gemiyi gönderebilesiniz. Dolayısıyla bu noktada gerçekten ciddi gecikmeler var." dedi.

IMO ile yapılan görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiklerini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Buradaki tüm muhataplarımıza, gerek IMO Genel Sekreteri ne gerekse bugün görüştüğüm üç, dört bakana, özellikle de AB ülkelerinin bakanlarına, bu konuda destek vermeleri gerektiğini ilettik. Artık hiçbir ülke kendi kendine yetmiyor. Eğer siz bu süreci genişletmez ve kolaylaştırmazsanız, yarın zarar görecek olan yine sizlersiniz diye kendilerine açıkça söylüyoruz."

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr