Anasayfaya Dön // DENİZYOLU HABERLERİ   4.11.2025 11:12:00         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
MSC FİLOSU, 7 MİLYON TEU’YU AŞARAK TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI
Yorum Yaz      
 
MSC filosu, 7 milyon TEU’yu aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı
Alphaliner verilerine göre, Cenevre merkezli devin filosu 7 milyon TEU kapasitesini aşarak yeni bir rekora imza attı. Bu büyüklük, MSC filosunu, Maersk ve Hapag-Lloyd’un oluşturduğu Gemini Cooperation ittifakının toplam kapasitesinin üzerine taşıdı.

MSC’nin CEO’su Soren Toft’un yönetiminde şirket filosunun toplam kapasitesi 7.002.757 TEU’ya yükseldi. Ayrıca sipariş defterinde yer alan gemilerin toplam kapasitesi de 2 milyon TEU’yu aşmış durumda.

Bu büyüklük, MSC’nin filosunu, Maersk ve Hapag-Lloyd’un oluşturduğu Gemini Cooperation ittifakının toplam kapasitesinin üzerine taşıdı. Aynı şekilde, MSC’nin mevcut filosu, Asya merkezli Premier Alliance üyeleri Yang Ming, HMM ve Ocean Network Express (ONE)’ın toplam gemi kapasitesini de geride bıraktı.

Şirket, geçtiğimiz hafta Çinli Hainan Yangpu Newnew Shipping’e ait 2007 yapımı 3.534 TEU kapasiteli Newnew Star 2 gemisini satın aldı. Alphaliner verilerine göre geminin adı kısa süre içinde MSC Rabat IV olarak değiştirilecek.

Bu alım, MSC’nin 2020’lerden bu yana ikinci el piyasasından satın aldığı yaklaşık 400 gemilik devasa filosunun bir parçası. Şirketin 7 milyon TEU kapasitesini aşması, Gianluigi Aponte tarafından kurulan denizcilik devinin tarihindeki en yüksek büyüklüğe işaret ediyor. Uzmanlara göre, rakip şirketlerin bu seviyeye kısa vadede ulaşması mümkün görünmüyor.

MSC, son on yılda kapasitesini üç katına çıkardı

Son on yılda hem yeni inşa projeleri hem de ikinci el gemi alımlarıyla agresif bir büyüme stratejisi izleyen MSC, kapasitesini neredeyse üç katına çıkardı. 2022’nin başında, çeyrek asırdır zirvede bulunan Danimarkalı Maersk’i geride bırakarak dünyanın en büyük konteyner hattı unvanını kazandı.

MSC’nin büyümesi yalnızca şirketin değil, İsviçre’nin de denizcilik alanındaki konumunu güçlendirdi. Karayla çevrili olmasına rağmen İsviçre, MSC’nin konteyner ve kruvaziyer filoları sayesinde dünya gemi sahipliği liginde ilk 10’a girdi.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr