Anasayfaya Dön // DENİZYOLU HABERLERİ   14.08.2025 15:03:29         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
FAS AÇIKLARINDA 1 AYDIR SÜRÜKLENEN GEMİ KURTARILMAYI BEKLİYOR
Yorum Yaz      
 
Fas açıklarında 1 aydır sürüklenen gemi kurtarılmayı bekliyor
Bayrağı yabancı ama kaptanı ve iki mürettebatı Türk olan Sea Seal gemisi yaklaşık bir aydır Fas açıklarında arızalı bir şekilde sürükleniyor. Türk kaptan Ayhan Can ve iki Türk mürettebat, acil yardım çağrısında bulundu.


Kaptan Ayhan Can, Sinop’un Türkeli ilçesinden olup, 45 yaşında ve 30 yıllık denizcilik geçmişine sahip. Bu zorlu koşullarla karşılaşmanın kendisi için bir ilk olduğunu belirten Can, geminin ne sebeple arızalandığını bilmediğini ve haftalarca açık denizde mahsur kaldıklarını aktardı. “Sürüklenmeye devam ediyoruz ve yardım için bekliyoruz” dedi.

Kardeşinin Durumunu Endişeyle Paylaşan Aydın Can: ‘Şu An Ölüme Gidiyorlar’

Kaptan Ayhan Can’ın ağabeyi Aydın Can, kardeşinin durumu hakkında büyük bir kaygı taşıdığını dile getirdi. “Korkuyla ne yapacaklarını bilmiyorlar. Psikolojik olarak tükenmiş durumdalar. Hava koşullarının yarın kötüleşmesi öngörülüyor. Dumanda, siste ve yağmurda onları nasıl bulacağız? ‘Ölüyoruz’ diye feryat ediyorlar. Sesimizi kimse duymuyor. Onların hayatı sona ermeden ulaşamayacak mıyız? Orada 3 Türk vatandaşı ölüme gidiyor,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, gemideki diğer iki Türk vatandaşının sağlığının kritik olduğu belirtiliyor. Aileler, yetkililerden acil bir müdahale ve yardım talep etmekte.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr