| |
KONTEYNER TAŞIMACILIĞINDA GEMİ ARZI FAZLALIĞI ALARM VERİYOR
|
|
Asyalı danışmanlık şirketi Linerlytica’nın yeni analizine göre, küresel konteyner taşımacılığı sektörü bu on yılın sonuna kadar sürecek ciddi bir arz fazlası riskiyle karşı karşıya kalabilir.Linerlytica, konteyner gemi filosundaki büyümenin talep artışını geride bırakmaya devam edeceğini ve bu nedenle arz fazlasının en az 2029 yılına kadar süreceğini öngörüyor.
Şirketin kurucu ortağı Hua Joo Tan, bu tahminin Kızıldeniz’deki devam eden nakliye krizini hesaba katmadığını belirterek, Süveyş Kanalı yerine Ümit Burnu üzerinden yapılan seferlerin filo kapasitesini %7 oranında artıracağına ve durumun daha da kötüleşebileceğine dikkat çekti.
Tan ayrıca, halihazırda yılda 600.000 TEU’dan fazla kapasitedeki gemilerin hurdaya ayrılmasına rağmen, 2027 ve 2028 yıllarında yapılacak yeni teslimatların piyasada ciddi bir arz fazlası yaratacağını söyledi.
LOJİPORT |