Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   30.06.2025 11:34:40         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
YENİ NESİL DEMİRYOLU ARAÇLARI LOJİSTİK SEKTÖRÜNE GÜÇ KATACAK
Yorum Yaz      
 
Türkiye, yerli üretimle raylı taşımacılığın geleceğini yeniden yazarken; yeni nesil elektrikli lokomotifler, tren setleri ve çevreci vagonlarla demiryolu lojistiği artık daha güçlü, daha hızlı, daha sürdürülebilir bir konuma ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin demiryolu sanayisinde yerlileşme ve teknoloji odaklı dönüşüm yolculuğunda kritik bir eşik daha aştı. TÜRASAŞ tarafından yerli mühendislik ve iş gücüyle geliştirilen elektrikli lokomotifler, tren setleri, yük ve yangın söndürme vagonları, TCDD Taşımacılık’a teslim edildi. Yeni nesil araçlar, hem lojistik taşımacılığı hem de demiryolu altyapısını çağın gereklerine uygun şekilde dönüştürmeyi hedefliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Artık ihtiyacımız olan her türlü raylı sistem aracını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz. Bu, sadece bir sanayi başarısı değil; aynı zamanda milli bağımsızlığımızın göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, RAYLI TAŞIMADA BÖLGESEL GÜÇ HALİNE GELİYOR

TÜRASAŞ’ın Eskişehir, Sakarya ve Sivas’taki üretim tesislerinde geliştirilen araçlar, Türkiye’nin lojistik gücüne doğrudan katkı sunuyor. Uraloğlu, “Yüksek teknolojiye dayalı, tamamen yerli ve milli bir sanayi ekosistemi inşa ettik. Bu ekosistem yalnızca Türkiye nin değil, bölgenin de dikkatini çeken bir başarı hikayesine dönüştü.” dedi.

Demiryolu ağının 13.919 kilometreye ulaştığını vurgulayan Uraloğlu, hızlı tren hatlarının yanı sıra taşımacılıkta kullanılacak E5000 milli elektrikli lokomotiflerin 2027 yılına kadar toplam 95 adet üretileceğini ve büyük bölümünün TCDD Taşımacılık’a hizmet vereceğini açıkladı.

YERLİ LOKOMOTİFLER, İHRACAT POTANSİYELİ TAŞIYOR

Tamamen yerli bileşenlerle geliştirilen E5000 Lokomotifi; 5 MW gücü, 140 km/s hızı ve TSI sertifikasıyla hem yurt içi hem yurt dışı yük ve yolcu taşımacılığı için büyük bir potansiyel barındırıyor. Cer motorları, cer konvertörleri ve kontrol üniteleri gibi yüksek katma değerli parçalarla üretilen bu araçlar, demiryolu taşımacılığında yerlilik oranını %100’e yaklaştırıyor.

Ayrıca, teslim edilen yangın söndürme vagonları ve çevreci akülü manevra araçları da lojistik güvenliği artıran ve karbon emisyonunu azaltan özellikleriyle sektöre değer katıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÇEVRECİ TAŞIMACILIK VURGUSU

Teslim edilen 700T akülü manevra araçları, düşük hızlı manevra işlemlerinde sıfır emisyon özelliğiyle çevreci çözümler sunarken; yangın söndürme vagonları ise yüksek riskli taşımalar için kriz anlarında etkili müdahale kapasitesiyle donatıldı.

Uraloğlu, “Bu araçlar sadece demiryolu sisteminin bir parçası değil, aynı zamanda ülkemizin mühendislik gücünün ve sürdürülebilir sanayi vizyonunun sembolüdür.” diyerek Türkiye nin lojistik ve taşımacılıkta teknolojik bağımsızlığını pekiştirme hedefini bir kez daha vurguladı.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr