Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   25.03.2024 01:37:56         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
FORD VE VOLKSWAGEN, KOCAELİ’DE 1 TONLUK TİCARİLER ÜRETECEK FORD VE VOLKSWAGEN ANLAŞTI, KOCAELİ ÜS OLARAK SEÇİLDİ. REKABET KURULU, 1.4 MİLYAR EUROLUK YATIRIMA ONAY VERDİ. KURUL, BİR TONLUK TİCARİ ARAÇLARIN GELİŞTİRİLMESİ, TEDARİKİ VE ÜRETİMİ KONUSUNDAKİ ANLAŞMALARA MUAFİYET TANINMASINI KARARLAŞTIRDI. REKABET KURUMUNDAN FORD VE VOLKSWAGEN AÇIKLAMASI. KURUL İKİ ŞİRKETİN İŞBİRLİKLERİNE OLUMLU YAKLAŞTIKLARINA İŞARET ETTİ. YATIRIMIN 1,4 MİLYAR EURO OLDUĞU BELİRTİLİYOR. REKABET KURULU NDAN YAPILAN AÇIKLAMADA, FORD MOTOR COMPANY VE VOLKSWAGEN AG ARASINDAKİ BİR TONLUK TİCARİ ARAÇLARIN GELİŞTİRİLMESİ, TEDARİKİ VE ÜRETİMİ KONUSUNDAKİ ANLAŞMALARA MUAFİYET TANINDIĞI BELİRTİLDİ. ANLAŞMAYLA BİRLİKTE FORD OTOMOTİV SANAYİ AŞ NİN KOCAELİ NDEKİ TESİSLERİNDE ÜRETİLECEK İLK ARAÇLARIN YENİ NESİL FORD TRANSİT CUSTOM VE FORD TOURNEO CUSTOM AİLESİNİN BİR TONLUK ORTA TİCARİ DİZEL, ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT ELEKTRİKLİ VE TAM ELEKTRİKLİ VARYASYONLARI OLDUĞU KAYDEDİLDİ. AÇIKLAMADA, FORD UN, 2020-2025 YILLARI İÇERİSİNDE 1 MİLYAR 390 MİLYON AVROLUK YATIRIM YAPMASI VE 180 BİN ADETLİK BİR TONLUK TİCARİ ARAÇ ÜRETİM KAPASİTESİNİ 405 BİNE YÜKSELTMESİNİN ÖNGÖRÜLDÜĞÜ AKTARILARAK, FİRMANIN YAKLAŞIK 11 YILLIK ÜRETİM PLANINI UYGULAMAYA KOYMASININ BEKLENDİĞİ BİLDİRİLDİ. İSTİHDAMA KATKI BEKLENİYOR KURUL UN MUAFİYET KARARININ GEREKÇELERİNE İLİŞKİN DE BİLGİ VERİLEN AÇIKLAMADA, ŞUNLAR KAYDEDİLDİ: "REKABET KURULU, VERDİĞİ MUAFİYET KARARIYLA BÜYÜME VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN İŞBİRLİKLERİNE OLUMLU YAKLAŞTIĞINI VE TÜRKİYE NİN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ULUSLARARASI VE BÖLGESEL BİR ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRİLMESİ YÖNÜNDEKİ ÇABALARI DESTEKLEDİĞİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞ OLDU. REKABET KURULUNCA ALINAN KARAR SONRASINDA, TARAFLARIN ORTAK TEKNOLOJİ VE BİLEŞENLERİN KULLANIMI İLE ELDE EDECEĞİ ÖLÇEK EKONOMİLERİ VE MALİYET ETKİNLİKLERİNİN YANI SIRA TÜRKİYE DE YATIRIMA, İSTİHDAMA VE ÜRETİM TEKNOLOJİSİNE SAĞLANACAK KATKILAR OLMASI BEKLENMEKTEDİR." LOJİPORT
Yorum Yaz      
 
Ford ve Volkswagen, Kocaeli’de 1 tonluk ticariler üretecek
Ford ve Volkswagen anlaştı, Kocaeli üs olarak seçildi. Rekabet Kurulu, 1.4 milyar euroluk yatırıma onay verdi. Kurul, bir tonluk ticari araçların geliştirilmesi, tedariki ve üretimi konusundaki anlaşmalara muafiyet tanınmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumundan Ford ve Volkswagen açıklaması. Kurul iki şirketin işbirliklerine olumlu yaklaştıklarına işaret etti. Yatırımın 1,4 Milyar euro olduğu belirtiliyor.

Rekabet Kurulu ndan yapılan açıklamada, Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasındaki bir tonluk ticari araçların geliştirilmesi, tedariki ve üretimi konusundaki anlaşmalara muafiyet tanındığı belirtildi. Anlaşmayla birlikte Ford Otomotiv Sanayi AŞ nin Kocaeli ndeki tesislerinde üretilecek ilk araçların yeni nesil Ford Transit Custom ve Ford Tourneo Custom ailesinin bir tonluk orta ticari dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli ve tam elektrikli varyasyonları olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Ford un, 2020-2025 yılları içerisinde 1 milyar 390 milyon avroluk yatırım yapması ve 180 bin adetlik bir tonluk ticari araç üretim kapasitesini 405 bine yükseltmesinin öngörüldüğü aktarılarak, firmanın yaklaşık 11 yıllık üretim planını uygulamaya koymasının beklendiği bildirildi.

İSTİHDAMA KATKI BEKLENİYOR

Kurul un muafiyet kararının gerekçelerine ilişkin de bilgi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rekabet Kurulu, verdiği muafiyet kararıyla büyüme ve istihdama katkı sağlayan işbirliklerine olumlu yaklaştığını ve Türkiye nin otomotiv sektöründe uluslararası ve bölgesel bir üretim merkezi haline getirilmesi yönündeki çabaları desteklediğini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Rekabet Kurulunca alınan karar sonrasında, tarafların ortak teknoloji ve bileşenlerin kullanımı ile elde edeceği ölçek ekonomileri ve maliyet etkinliklerinin yanı sıra Türkiye de yatırıma, istihdama ve üretim teknolojisine sağlanacak katkılar olması beklenmektedir."

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr