Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   13.09.2023 09:46:00         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
KUŞAK VE YOL A KARŞI AVRUPA- HİNDİSTAN KORİDORU OLUŞTURULUYOR
Yorum Yaz      
 
Avrupa yı demiryolu ve deniz yoluyla Orta Doğu ve Hindistan a bağlayan yeni koridor inşa etme yönündeki plan G20 Zirvesi’nde ABD ve AB tarafından desteklendi.
ABD ve AB, Avrupa yı demiryolu ve deniz yoluyla Orta Doğu ve Hindistan a bağlayan bir ekonomik koridor inşa etme yönündeki iddialı bir planı destekledi. ABD başkanı Joe Biden bu projeyi "gerçekten büyük bir anlaşma" olarak tanımladı.

Hindistan başbakanı Narendra Modi ve Avrupa komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, projeyi bu hafta sonu Delhi de düzenlenen G20 liderler zirvesinin Cumartesi öğleden sonraki oturumunda duyurdular.

Modi, Hindistan-Orta Doğu-Avrupa ekonomik koridorunun "işbirliği, yenilik ve ortak ilerlemenin ışığı" olmayı vaat ettiğini söyledi. Biden bunun “oyunun kurallarını değiştiren bir yatırım” olduğunu söyledi.

Von der Leyen bunu “Sadece bir demiryolu ya da kablo hattından çok daha fazlası” olarak tanımladı. “Kıtalar ve medeniyetler arasında yeşil ve dijital bir köprü” dedi.

Planlanan koridor, ticareti daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek ve bölge genelinde ekonomik işbirliğini ve dijital bağlantıyı artırmak amacıyla Hindistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İsrail ve AB yi nakliye limanları ve demiryolu güzergahları aracılığıyla birbirine bağlayacak.

Küresel Altyapı Yatırımı Ortaklığı adı verilen proje, Hindistan ile Avrupa arasındaki ticareti yüzde 40 oranında hızlandırabilir ve Biden yönetiminin ısrar ettiği İsrail ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yardımcı olabilir.

Girişim aynı zamanda Çin in şu anda Asya, Afrika ve Latin Amerika ya yayılan geniş altyapı koridoru Kuşak ve Yol projesine de bir denge sağlayacak ve Çin e ekonomileri zor durumda olan ülkeler üzerinde önemli bir nüfuz kazandıracak.

Biden ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, "Projenin kendisinin cesur ve dönüştürücü olduğunu düşünüyoruz, ancak projenin arkasındaki vizyon da aynı derecede cesur ve dönüştürücü. Dünyanın diğer bölgelerinde de kopyalandığını göreceğiz" dedi.

Liderler proje için kimin ödeme yapacağını belirlemedi. Bir çalışma grubu önümüzdeki 60 gün içinde altyapının inşasına yönelik bir zaman çizelgesi de dahil olmak üzere daha kapsamlı planlar hazırlayacak.

Sullivan, projeye ilişkin görüşmelerin geçen yıl Temmuz ayında Biden ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında başladığını ve bu yılın başlarında Suudi Arabistan, BAE ve Hindistan arasında bir anlaşmayı resmileştirmek için bir toplantı daha yapıldığını söyledi. Projeye Ürdün le birlikte Suudi Arabistan la diplomatik ilişkisi bulunmayan İsrail de dahil edildi.
transmedya
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr