Anasayfaya Dön // GUNCEL HABER   17.02.2023 20:52:31         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
FORD DAN 3,5 MİLYAR DOLARLIK BATARYA FABRİKASI YATIRIMI
Yorum Yaz      
 
ABD nin büyük otomobil üreticilerinden Ford, Çin merkezli Contemporary Amperex Technology (CATL) şirketinin teknolojisini kullanarak Michigan eyaletinde batarya fabrikası kurmak için 3,5 milyar dolar yatırım planladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Ford un dünyanın büyük batarya üreticilerinden Çin merkezli CATL ile yeni bir anlaşmaya vardığı aktarıldı.

Açıklamada, anlaşma kapsamında, Ford un Avrupa ve Asya da 13 fabrikası olan CATL nin lityum demir fosfat (LFP) batarya hücresi bilgisini ve hizmetlerini kullanarak batarya üreteceği kaydedildi.

Ford un ABD nin Michigan eyaletinde batarya fabrikası kurmak için 3,5 milyar dolarlık yatırım yapacağı belirtilen açıklamada, söz konusu tesiste LFP bataryalarının üretimine 2026 da başlanmasının planlandığı ve başlangıçta 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

Yatırım yeri olarak Michigan ın seçilmesinde Enflasyonu Düşürme Yasası etkili oldu

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, konuya ilişkin açıklamasında, Amerika da elektrikli araç devrimine liderlik etmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Ford, bunun şirketi sektördeki küresel dönüşümün en ileri noktasında tutacak teknolojiye ve işlere yatırım yapması anlamına geldiğini açıkladı.

Ford Başkan Yardımcısı Lisa Drake ise Ford un dördüncü batarya fabrikasını Michigan da kurma kararında ise ABD de enflasyonun düşürülmesine yönelik kapsamlı sağlık, iklim ve vergi düzenlemelerini içeren ve ABD Başkanı Joe Biden ın geçen yıl ağustos ayında imzaladığı Enflasyonu Düşürme Yasası nın "inanılmaz derecede önemli" olduğunu ifade etti.

Ford ve CATL arasındaki anlaşma ABD ve Çin arasında ilişkilerin gerildiği bir dönemde geldi

ABD li otomobil üretici Ford un Çinli CATL ile vardığı anlaşmanın haberinin, iki ülke ilişkilerinin "casus balon" krizi nedeniyle gerildiği bir dönemde gelmesi dikkati çekti.

ABD ordusu, Amerikan hava sahasında tespit edilen ve Çin casus balonu olduğu öne sürülen balonu 4 Şubat ta Güney Carolina kıyılarında vurmuştu. Enkazı toplayan ABD ordusu, balonun modülünü incelemeye devam ediyor.

ABD hava sahasında balon tespit edilmesi üzerine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pekin ziyaretini ertelemişti.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr