Anasayfaya Dön // DENİZYOLU HABERLERİ   8.11.2022 14:30:40         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA KARA YOLUNA ALTERNATİF YENİ FERİBOT HATLARI
Yorum Yaz      
 
Türkiye ile Rusya arasındaki ticari artış ve karayolu ticaretinde yaşana zorluklar iki ülke arasında Karadeniz üzerinden feribot seferlerinin başlamasını hızlandırdı.

Rus basında yer alan haberlere göre Rusya’nın bu ay içerisinde Novorossiysk limanı ile Türkiye arasında arabalı feribot seferlerine başlayacağı bildirildi. Ay sonuna kadar sefer sıklığının haftada ikiye çıkarılması da planlanıyor. Rusya nın ithalatının önemli bir bölümünün Türkiye güzergahına kayması, alternatif lojistik güzergahlarının oluşturulmasını zorunlu kılıyor.

Uzmanlar, tahıl koridorunun güvenli işlemesi, iki ülkenin edindiği tecrübe ile bu güzergahın artık açılmasının önünde bir engel olmadığı yorumunu yapıyor.

Ancak lojistik sektörü temsilcileri Türkiye ile Rusya arasında feribot taşımacılığı konusunda büyük bir potansiyelin olduğunu belirtirken ancak şu anda Rusya nın elindeki bütün arabalı feribotların Kırım yarımadasıyla Rusya arasında çalıştığını hatırlatıyor ve Rusya’nın Karadeniz’de bu tür feribotlarının olmadığına dikkat çekiyor.

Bu durumda Türkiye’den özel şirketlerin bu alana kaydırılarak yeni güzergahta çalışmaları için teşvik edilmesi bekleniyor.

Rusya ekim sonunda Novorossiysk limanında Türkiye den gelen feribotlara hizmet verecek yeni bir yükleme platformu açılacağını duyurmuştu.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr