Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   27.07.2022 10:02:34         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
“BURSA’DA TIR’LAR YÜKLERİN %99’UNU, KAMYONLAR İSE %1’İNİ ALIYOR”
Yorum Yaz      
 
Oba Lojistik Müdürü Mehmet Odabaş, "Bursa nın yük taşıma kapasitesi oldukça yüksek. TIR esnafı bizim verdiğimiz işlerin yüzde 99 unu alan esnaflardır. Kamyon esnafı ise yüzde 1 oranında iş alabiliyor” diyor.

mehmet-odabas.jpeg

Bursa Kamyon ve Tır Garajı nda faaliyet gösteren ve kurumsal birçok firmanın lojistik yükünü alan firmanın müdürü, kamyon esnafının kendi bünyelerinde yüzde 1 lik oranda iş alabildiğini ifade etti.
Bursa nın lojistik ihtiyacının yüzde 60 ını yüklenen Oba Lojistik Müdürü Mehmet Odabaş, kendi verilerine göre Bursa da kamyoncuların iş alabilme oranının yüzde 1 olduğunu ifade etti.

Odabaş, "Bursa nın yük taşıma kapasitesi oldukça yüksek. Tır esnafı bizim verdiğimiz işlerin yüzde 99 unu alan esnaflardır. Kamyon esnafı ise yüzde 1 oranında iş alabiliyor. Bunun en önemli nedeni kilometre başına maliyetlerinin çok yakın olmasıyla beraber tırların maksimum 25 ton taşıma kapasitesine karşın kamyonların 15 ton taşıma kapasitesi olmasıdır. Firmalar tırlara iş verirken yaklaşık yüzde 20 kar ediyor. 2 kamyon göndermek yerine 1 tır göndererek taşıma işleminden ciddi kar etmiş oluyor" diye konuştu.

yusuf-aydin.jpeg

Bursa Kamyoncu ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Yusuf Aydın ise kendilerine iş bulamıyoruz diye gelen kamyon esnafı olduğunu fakat bunun nedeninin tırlara iş verildiği için değil, piyasada iş olmadığı için olduğunu söyledi. Başkan Aydın, "2 binden fazla esnafımız odamıza kayıtlı. Esnafımızın yakıt, amortisman, lastik, yemek gibi masrafları afaki artmış durumda. Komyonunu satıp tır alan oluyor. Ya da satıp borcunu ödeyen oluyor. Bunlara karşın sıfır kamyon alabilen esnaf neredeyse yok. 2 nci el almaya kalksa 300 bin liradan başlıyor. Vatandaş kamyon alacağına tır almayı yeğliyor" dedi.

"2 KAMYON YERİNE 1 TIR"

"Kamyon esnafımız iş yapıyor olsa da maliyetler zorluyor. Tırların işleri aldığı için işsiz kalan esnaf şikayeti almadık. Piyasada iş bulamayınca birkaç gün arabası yatan esnaf şikayetleri alıyoruz. Şu da bir gerçek; Tırın taşıma kapasitesi kamyonun neredeyse 2 katı. O yüzden fabrikalar 2 kamyon yerine 1 tır göndererek kar etmeye çalışıyor. Yol, köprü, yakıt gibi maliyetlere bakıldığında ise az bir fark olduğu için tır esnafı fiyatlamada çok rahat davranabiliyor. Kamyon esnafının maalesef öyle bir şansı olmuyor" ifadelerinde bulundu.

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

LOJİPORT


 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr