Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   18.07.2022 12:39:52         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
İSVİÇRE, YER ALTINA "OTONOM KARGO AĞI" KURACAK
Yorum Yaz      
 
Bütün dünyada trafik gün geçtikçe daha büyük bir sorun haline geliyor. Bu konuda Cargo Sous Terrain firması İsviçre’de yerin altına otonom kargo ağı kurulması için çalışmaları başlattı.

Otonom kargo ağı projesinin arkasında Cargo Sous Terrain yer alıyor. Şirket, 2031 yılı itibarıyla İsviçre’de yerin altında operasyonel olarak kargo taşımak istiyor ve bu konuda aktif planlama aşamasında yer alıyor.

Henüz kazılara başlamayan ancak 2031 hedefi için 10 duraklı 70 km’lik bir yer altı ağı kurmak adına önemli adımlar atan firma, bu proje ile şehirler arası ya da şehirler içerisindeki kargo taşımacılığını trafikten çekmek ve yerine altına almak istiyor. Bunun için küçük sayılacak tünel araçları planlayan firma, bu otonom çalışacak araçlar ile 30 km/saat hızda trafiğin olmadığı bir lojistik ağı kurmak adına “gerçekten yapılabilir” bir proje hayata geçirmeye çalışıyor.

Kargo odaklı metro ağı gibi de düşünülebilecek bu özel bilgisayar sistemleriyle takılma olmadan yönetilecek projede, yer altındaki tüneller üç farklı şeritten oluşacak şekilde tasarlanıyor. Otonom taşıma araçlarını ise şimdilik iki farklı paleti üstünde tutabilecek boyutta hazırlayan Cargo Sous Terrain, burada soğutmalı seçeneklerin olacağını da belirtiyor. Bu sayede kurulan sistem hızlı şekilde bozulabilecek ilaç ve gıda gibi ürünlerin taşınması için de rahatlıkla kullanılabilecek.

Başka projelerin aksine gerçek hayatın bir parçası olabilecek bir projenin peşinden giden Cargo Sous Terrain, üretim merkezleri ve şehirler arasında kurulacak bu yer altı bağlantısı ile trafiğe ve taşıma maliyetlerine gerçekten inanılmaz büyük bir katkı sağlayabilir. Firma, projenin ilk bölümü için (Zürih ve Härkingen/Niederbipp arasında) 3 milyar dolardan daha fazla paraya ihtiyaç duyacaklarını hesaplıyor.

LOJİPORT

 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr