Arkadaş olarak ekle
Sohbet Başlat
Mesaj Gönder
Arakadaşlıktan Çıkar
![]() ![]() Silver Üyelik |
Yetkili Kişi: Bayram Ali DEMİRBAĞ
Telefon: +90 338 224 11 00
Gsm: +90 541 943 76 07
E-Posta: +90 338 224 11 25
Adres: Seçiniz…
İl / ilçe: KARAMAN / ERMENEK
Web Sitesi:
SARAY BİSKÜVİ A.Ş. TANITIM AFİŞİ
SARAY BİSKÜVİ A.Ş. TANITIM YAZISI
HERYERDE SARAY MARKASI
Türkiye’de sektöründeki önde gelen kuruluşlardan biri olan SARAY BİSKÜVİ, tesislerinin büyüklüğü ve teknolojisi ile dünya bisküvi ve çikolata üreticileri arasında yer almaktadır.
Dünya’ya açılmış bir gıda üretim tesisi olan Saray’da çağdaş bir üretim ve işletme anlayışı egemendir. “Just in Time”, yani “tam zamanında” üretim yaklaşımı tesisin pazar koşullarına bağlı olarak, hızlı bir biçimde üretim miktarını ayarlayabilmesini ifade eder. Tam zamanında üretim yaklaşımı, dünya pazarındaki anlık değişimlere, hızlı tepki vermeyi kolaylaştırmaktadır. Bu yaklaşım, işletme için, hammadde, istihdam, depolama, dağıtım gibi ana girdiler açısından önemli avantajlar sağlar. Tüketici açısından faydası ise, kaliteli ve lezzetli Saray ürünlerini, her yerde, her zaman ve en taze biçimde bulmaktır.
Saray markasının yurt içindeki ve yurt dışındaki başarısının arkasında ürün kalitesi ile müşteri memnuniyeti ilkesi ve rekabetçi firma politikası yatıyor. Saray ürünleri en küçük yerleşim birimindeki bakkallardan, en büyük alışveriş merkezlerindeki hipermarketlere kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki satış noktalarında tüketicisi ile buluşmaktadır.
Her biri kendi segmentinde lezzet ve kalite öncüsü olarak kabul edilen 400’ü aşkın ürün çeşidine sahip bulunan SARAY’ın AR-GE departmanı her yıl 40’ı aşkın yeni ürünü tüketicilerle buluşturuyor.
Türkiye’de, büyük ulusal zincir mağazaların yanı sıra yöresel marketlerin raflarında da bulunduğu gibi, yurt dışında da Merkez İhracat birimi, İstanbul İhracat Müdürlüğü ve yurtdışı distribütörleri aracılığıyla 70’i aşkın ülkeye Saray markalı ürünleri ihraç ediyor ve bu ülkelerdeki tüketicilerin lezzet ve tat anlayışına uygun olarak kendi Ar-Ge laboratuarlarında geliştirdiği ürünlerini sunuyor. Aynı zamanda Saray markası 120 ye yakın ülkede tescil edilmiştir. Güçlü duruşunu tescilli markası ile sürdürmektedir. Ar-Ge çalışmalarıyla sektörde öncü konumda bulunan Saray, aynı zamanda yurtdışındaki üretim tesisleriyle Türkiye’nin gücünü uluslararası arenada temsil ediyor.
Saray Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. başarılarıyla çalışmalarına devam ederken, eş zamanlı olarak 1996 yılında ekim ayında, şirketlerinin yeni yatırımlarını koordine etmek, uluslar arası arenada daha güçlü temsil olanağına sahip olmak ve kurumsal yapı oluşumunu tamamlamak için Saray Holding çatısı altında bugünkü güçlü, istikrarlı ve kurumsal yapısına kavuşmuştur. Saray Bisküvi, Saray Holding’in lokomotif kuruluşudur.
ÖYKÜMÜZ 1959 ‘DA BAŞLAR
1959 yılında tohumu toprağa düşen bir ulu çınar. Baba Kamil Özdağ’ın müteşebbis ruhuyla doğum yeri olan Karaman’da başlayan bir süreç.
Özdağ Ailesi Karaman’ın yerli eşrafından ve tanınmış tüccar ailelerinden biridir. Kamil Özdağ ailesinin de desteği ile kendi yüksek çabalarını ve kabiliyetini birleştirerek gıda ticareti yapmak üzere ticari hayata atılmış, gıda ürünlerinin bir kısmıyla ilgili adından söz ettirecek başarıya ulaşmıştır. Dürüst sözüne güvenilen, kaliteye, hizmete, yenilik ve reklama önem veren anlayışı ile kısa zamanda yöresinde saygı duyulan bir esnaf olmuştur.
Yörenin en kaliteli zeytinleri, tereyağları, balları, peynirleri, yoğurt, zeytinyağı, ayçiçeği yağı, fasulye, mercimek, nohut gibi temel gıda ürünlerini en iyi yöreden ve en kaliteli cinsinden üreticiden alır ve toptan ve perakende olarak satardı. Satın aldığı ürünlerin yöresi ve üreticileri onun için çok önemliydi ve bunlarda çok seçici davranırdı.
Balı Kisecik yöresinden seçerdi ki bu yörenin ormanları, dağları, bitkileri, otları ve verimli topraklarından ünlü kara kovan balı elde edilirdi. Peynir için yine doğal ortamı, pırıl pırıl yeşil bitki örtüsü içinde yer alan Obruk Yaylasının peyniri, tereyağı için Barçın yaylasının ürünlerini tercih ederdi. Zeytin, Edremit Gemlik yöresinden selelerde ve torbalarda gelir, satışa sunulurdu.
Değişik yörelerin en kaliteli ürünleri her gün sabah şehrin ve pazarın tellalınca ilan edilir ve reklamı yapılırdı. “Tereyağının iyisi Durasan’ın Kamil’de, Peynirin iyisi Durasan’ın Kamil’de, Leylekli Zeytinleri Durasan’ın Kamil’de...” denilerek. İstisnasız her gün sabah, öğle ve ikindi vakitleri Durasan’ın Kamil Müessesesi ve ürünleri reklam edilirdi ve Karaman’da ve çevresinde Durasan’ın Kamil Müessesesini tanımayan yoktu. O dönemde bir ilk olarak; poşetli, yarım ve bir kilogramlık Leylekli markalı zeytinler marka imajıyla piyasaya sunulmuştu. Durasan’ın Kamil Müessesesi büyüdü ve gıda toptancılığına dönüştü. Dönemin kaliteli ve markalı ürünleri şehrin içine ve kasabalara, köylere, bakkalların tezgâhlarına kadar ulaştırılacak biçimde organize olundu. Çikolata, bisküvi, lokum, şeker, yağ, bal, zeytinyağı, zeytin, kuru bakliyat, kırtasiye ve okul malzemeleri gibi ürünler o dönemin üç tekerlekli arabaları ve atlı arabalar ile satış noktalarına kadar ulaştırılırdı. Yani bugünkü anlayışla geleceğin distribüsyon anlayışı o günlerden uygulamaya konulmuştu. Daha o günlerde “Reklâm yaparak ürün satma anlayışı” babadan devreden bir prensip olmuştu Saray için.
Saray topluluğunun temeli sayılacak bu ticarethane, baba Kamil Özdağ’ın 1969’daki vefatı ile Özdağ kardeşler tarafından yürütülmeye başlandı. İstanbul’daki ticari potansiyeli gören Özdağ kardeşler, bu büyük şehirde ticari faaliyetlere girişip, gıda maddeleri alım satım, nakliye ve pazarlaması işlerine yönelerek, ticari kabiliyetlerini geliştirdiler. Edindikleri bilgi ve tecrübe birikimleriyle; babalarının yanında kazandıkları, ekonomi hakkındaki öngörülerini, ticari girişimcilik meziyetlerini, yüksek ahlak ve dürüstlüğü, iyi çalışma ilkelerini birleştiren Adnan, Hasan, Sami ve Ahmet ÖZDAĞ kardeşler, 22 Mayıs 1981 tarihinde bugünkü Saray Topluluğu’nun doğuşunu simgeleyen Saray Bisküvi ve Gıda Sanayi A.Ş.yi kurmuşlardır. Kuruluşun ardından Bekir ve Bahattin ÖZDAĞ’ı da organizasyona dahil ederek; Sami ÖZDAĞ’ın liderliğinde çikolata, pasta, bisküvi, kek, kraker, şeker ve sakız gibi geniş bir sektörde üretimde ilkleri gerçekleştirmekle birlikte profesyonel satış-dağıtım aktivitelerine başlamışlardır.
1981 yılında şekerleme üretimiyle endüstriyle hayata adım atan Saray Bisküvi ve Gıda Sanayi A.Ş. bugün Karaman ve Kırklareli üretim tesislerinde yaklaşık 75.000 m2 kapalı alanda ve alanında uzman, yaklaşık 2 bin kişilik bir ekiple günlük 400 ton kurulu kapasiteye ulaşan tesislerinde üretim yapmaktadır.
Dünyadaki teknolojik gelişmeler yakından takip edilmekte olup, devamlı yenileme, modernizasyon ve Ar-Ge yatırımlarını sürdüren Saray Topluluğu, bu yatırımlara can veren, çağdaş bilimin gereklerini yerine getiren uzman bir ekiple faaliyetlerini sürdürmektedir.
400 çeşidi aşan bir ürün portföyüne sahip bulunan Saray; dinamik ve tecrübeli satış-pazarlama ekibinin çalışmalarıyla, her yıl yaklaşık 40’a yakın yeni ürün çeşidini piyasalara sunmaktadır.
Saray, “Yenilikçi Stratejisi” doğrultusunda son dönemlerde; teknolojik yatırımlarla birlikte AR-GE çalışmalarına ağırlık vererek daha az katkılı, daha doğal, enerjik, sağlıklı, farklı ve yeni ürünler ortaya koyarak insanlığın hizmetine sunmakta ve çalışmalarına devam etmektedir. VİZYON VE DEĞERLER
Vizyonumuz;
Dünya tüketicileri için, farklı, kaliteli, enerjik, sağlıklı ve her yaş grubuna hitap ederek güven veren SARAY markalı ürünler sunarak, bir dünya gıda devi haline gelmektir.
Vizyonumuzun alt yapısını;
Tüm SARAY organizasyonun benimsediği, dürüstlük, bilimsellik, ulusal ve uluslar arası değerlere saygılı olmak, çağdaş metodlarla çalışmak, geleneklere bağlılık, geçmişten örnek alarak, geleceğe güvenle bakmak, insana ve doğaya saygı duymak ilkeleri oluşturmaktadır. Bunlar uzun ömürlü, istikrarlı ve başarılı olan kurumların ve şirketlerin varlığının altın anahtarlarıdır. Saray Bisküvi de bağlı olduğu Saray Holding’in benimsediği " İnsana değer ver ki, insana hizmet et ki, kurumun yaşasın" düşüncesiyle, paylaşımcı, atak, dinamik, güçlü, ekonominin evrensel kurallarına göre icraat yapan bir kuruluştur.
Hedefimiz; uluslararası boyutlarda, insana hizmet ilkesinin ışığında faaliyetlerimize yön vermek, yeni yatırımlarla oluşacak şirketleri Holdingimizin şemsiyesi altında toplamak ve bir "Dünya gıda devi" haline gelmek, bilimsel, teknolojik, gelişmelerin yakın takibinden doğacak organizasyon ve icraatlarla dünyanın önde gelen holdinglerinden biri olmaktır.
En büyük sermayenin insan olduğuna inanıyor, insan yetiştirmeye önem veriyoruz. Bütün şirketlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte, icraatlarımızın her aşamasında, insanlığın huzuru ve gelişimini hedefleyen evrensel bir bilinçle, toplumcu, paylaşımcı, devlet ve millet işbirliğine inanan bu dünya görüşünü hayata geçiriyoruz.
Saray Bisküvi ve bağlı bulunduğu Saray Holding gibi benzeri anlayıştaki kuruluşların evrensel olarak hem insanlığın, hem yaşadıkları ülkelerin ve bulundukları toplumların yönettikleri şirket çalışanlarının ve dünya kaynaklarının kurtuluşuna, dünya insanlığının sürekli olarak refah, huzur ve mutluluğuna vesile olacağına inanıyoruz. KALİTE ANLAYIŞI
SARAY BİSKÜVİ ‘de kalite’nin kontrolü değil, kalite’nin garanti altında olması anlayışı ile hareket edilmektedir.
Kalite garantisi anlayışı; “YILLARIN KALİTESİ ve GÜVENİYLE…”
cümlesiyle sloganlaşmıştır…
Bu anlayış, SARAY çatısı altında bulunan her alandaki bireyler tarafından olmazsa olmaz şart olarak benimsenmiştir.
Kalitenin başlangıç noktası düşüncelerdir, fikri ile tüm çalışanların, ürün kalitesinde aynı bilinç seviyesini, aynı hassasiyeti koruması ve taze tutması sürekli gelişen dünya standartlarına paralel olarak düzenlenen eğitimler ile sağlanmaktadır.
Hijyen ve gıda güvenliği; hammadde ve ambalaj malzemeleri girişinden, ürünlerin çıkışına kadar yürütülen en can alıcı noktalardan birisidir. Gıda sektörünün en önemli unsuru gıda güvenliği konusunda hassasiyetler maksimum seviyededir.
Saray’ın kalite anlayışı, her ürünün paketine yansıtılmaktadır. Konusunda uzman bir ekiple yürütülen kalite faaliyetleri, kullanılan hammadde ve ambalaj malzemelerinin üretim alanına girişinden önce başlar. Üretim öncesi, sırası ve sonrasında planlanmış kalite basamakları titizlikle takip edilir, kontrol edilir. Kalitesi onaylanan ürünlerin tüketicilere ulaşması temin edilir.
SARAY BİSKÜVİ, yürüttüğü tüm kalite, hijyen ve gıda güvenliği faaliyetlerini ISO, HACCP sertifikaları ile belgelemiş ve Dünya’daki yeni gelişmeler doğrultusunda yenilikleri takip ederek gelişimini sürdürmektedir. SOSYAL SORUMLULUK
Saray sosyal sorumluluklarının gereğini de toplumsal bölüşümün toplumla bütünleşmenin ve toplumdan kazandığının topluma dönüşümünü de yapmış olduğu faaliyetleri ile sağlayarak duyarlılığını devam ettirmektedir.
SE-K-A SAR VAKFI
(Semiha-Kamil-Adnan Özdağ Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı)
Kazandığımızla topluma hizmet için…
Özdağ ailesinin yitirilen büyüklerinin anısına 1995 yılında kurulan Semiha-Kamil-Adnan Özdağ Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı (SEKASAR VAKFI) Saray topluluğunun toplumsal hizmetlerinde öncülük ediyor. Şimdilik, sosyal faaliyetlerinden daha çok Karaman yöresini esas alan Vakıf, başta eğitim olmak üzere; çevre, sağlık ve yoksullara yardım konusunda çalışmalar yapıyor. Vakıf günlük olarak yaklaşık 150 ihtiyaçlıya yemek dağıtıyor. Yakacak, yiyecek, giyecek yardımında bulunuyor. SEKASAR doktorları, tıbbi cihazları ve laboratuarı ile ihtiyaç sahibi insanlarımızdan günlük ortalama 50 kişiye sağlık konusunda yardımcı oluyor, ilaç yardımı yapılıyor.
SEK-A-SAR Vakfı DİKİLEN FİDANLARIN ÜLKENİN GELECEĞİ olduğu bilinciyle büyük çaplı ağaçlandırma çalışmalarını planlı şekilde yürütüyor…
Küresel ısınma, çeşitli doğal felaketler gibi etkilerle toprağın günden güne yok olması ve dünyada hızla bozulan ekolojik denge canlı yaşamını tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Küresel ısınmayı engelleyecek ve çevremizi koruyacak sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde “SEMİHA ÖZDAĞ HANIMEFENDİ ORMANI” kurularak 2 milyon m2 lik alan ağaçlandırılmış ve üretim periyodunda da bu bilincini devam ettirerek ISO 14000 Çevre Yönetim Sistem Belgesi ile sürdürülmektedir.
Bu örnek ağaçlandırma çalışması ile “Uygulanmış Çevre Konulu” Proje Yarışmasında En İyi Proje Ödülünü almıştır.
EĞİTİME DESTEK
Karaman’da kurulacak olan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi için Fen-Edebiyat Fakültesi bina inşaatı tamamlanmış ve teslim edilmiştir. Bakanlar kurulu kararı ile de Kamil Özdağ Fen Fakültesi olarak eğitime başlayacaktır.
Gıda sektöründeki kalifiye eleman eksikliğini gidermek amacıyla, 1997 yılında projesi tamamlanan 1998-1999 eğitim döneminde ise Karaman Valiliği’ne teslim edilerek hizmete sunulan “ ADNAN ÖZDAĞ Gıda Teknik Okulu” nda eğitime devam edilmektedir.
TRAFİK
Trafik kazalarının önlenmesi ve bu alandaki eğitim ihtiyacının giderilmesi amacıyla Saray Türkiye’de örnek ve Karaman’da ilk olmak üzere “ ADNAN ÖZDAĞ Trafik Eğitim Alanı” inşa ederek Karaman Valiliği’ne teslim etmiştir. Tesise, bir trafik kazası sonucu kaybedilen, şirketin kurucu ortağı rahmetli Adnan Özdağ’ın adı verildi. Vizyonumuz;
Dünya tüketicileri için, farklı, kaliteli, enerjik, sağlıklı ve her yaş grubuna hitap ederek güven veren SARAY markalı ürünler sunarak, bir dünya gıda devi haline gelmektir. Tüm SARAY organizasyonun benimsediği, dürüstlük, bilimsellik, ulusal ve uluslar arası değerlere saygılı olmak, çağdaş metodlarla çalışmak, geleneklere bağlılık, geçmişten örnek alarak, geleceğe güvenle bakmak, insana ve doğaya saygı duymak ilkeleri oluşturmaktadır... Hedefimiz;
Uluslararası boyutlarda, insana hizmet ilkesinin ışığında faaliyetlerimize yön vermek, yeni yatırımlarla oluşacak şirketleri Holdingimizin şemsiyesi altında toplamak ve bir "Dünya gıda devi" haline gelmek, bilimsel, teknolojik, gelişmelerin yakın takibinden doğacak organizasyon ve icraatlarla dünyanın önde gelen holdinglerinden biri olmaktır. İK Politikamız;
Saray Bisküvi, şirket hedefleri doğrultusunda nitelikli insan gücü alımını gerçekleştirmek, çalışanların verimliliğini ve mutluluğunu, ücretlendirme, performans değerlendirme, kariyer planlama, eğitim ve benzeri insan kaynakları araçlarını kullanarak arttırmaktır. Çalışanlarımız için uygun bir iş ortamı oluşturarak, etkin ve insan odaklı uygulamaları ile motivasyonu yüksek çalışanlara sahip olma prensibini benimsemiştir. ÇİKOLATANIN TARİHİ
Çikolatanın tarihi Amerikanın keşfi ile başlar... Dünya, bu tarihe kadar, bu lezzeti bilmeden yaşamıştır. Kolombun İspanya Kralı Ferdinand ile Kraliçe Isabellanın tahtlarının önüne serdiği eşsiz hazinelerin arasında çikolatanın başlıca maddeleri de vardı.
SARAY BİSKÜVİ A.Ş. ÇALIŞTIĞI ÜLKELER VE İLLER
KARAMAN